Domena je spletni naslov vaše spletne strani. Pomembno je, da pri izbiri domene upoštevamo nekatera pravila, tako bomo lahko bolje in hitreje promovirali spletno stran. Pri Mammoth.si vam bomo svetovali in pomagali izbrati optimalno domeno za vašo novo spletno stran!

Izbira domenske končnice

Pri izbiri domenske končnice lahko izbirate med stotimi končnicami bolj ali manj primernih. Največkrat v Sloveniji uporabljamo lastno nacionalno domeno .si ali oznako za komercialno stran .com. Izbirate lahko med nacionalnimi domenami (.si, .at, .de, .eu…) in splošnimi vrhnjimi domenami (.com, .net, .info, .org…)

Pomembno je vedeti, da je pri registraciji domene pomembno predvsem, kje se bo vaša spletna stran promovirala. Če gre za lokalno podjetje, boste najverjetneje izbrali domeno .si v kolikor pa vaše podjetje posluje na mednarodnem trgu se raje odločite za tuje domene, kot sta .com ali .eu. Seveda pa lahko obdržite tudi svojo .si domeno.


Kaj pomenijo te domene?

.si –  nacionalna domena države, odlična izbira za domače strani
.com – pomeni “commercial” oz. komercialna spletna stran
.net – pomeni “network” oz. omrežje
.org – pomeni “organisation” oz. domena namenjena organizacijam
.info – pomeni “information” alternativa .com
.biz – pomeni “businesses” uporaba za poslovne namene

Izbira imena domene

Ime vaše domene naj bo jasno in kratko, če se le da se izognite osebnim imenom. Namesto janez-novak.si zapišite raje novak.si ali izberite drugo domensko končnico npr. novak.eu. Izogibajte se vezajem, šumnikom in številkam razen v primeru, da ime podjetja vsebuje številke.

Dolžina vaše domene

Dolžina vaše domene je pomembna, saj si bo le malo kdo ime strani zapomnil če bo le to predolgo. Izberite jasno in kratko ime ali ga kombinirajte z domenskimi končnicami, da ustvarite nove in zanimive spletne naslove. Pomnite, da še vedno lahko dodajate poddomene in mape, ki bodo še dodatno podaljšali dolžino vašega spletnega naslova.

Niste prepričani kako se odločiti?

Brez skrbi! Naša ekipa vam bo pri registraciji in izdelavi vaše nove spletne strani z veseljem priskočila na pomoč. Skupaj bomo določili optimalno ime vaše spletne strani ter registrirali domeno, brez dodatnih spletnih skrbi za vse poskrbimo mi!

Pošljite nam sporočilo in si priskrbite brezplačen nasvet. Obiščite naš kontaktni center tukaj.

Vam je članek všeč? Delite ga z ostalimi:

email

Še več takšnih novic?
Prijavite se na naše brezplačne e-novice, brez skrbi
ne smetimo z e-pošto, odjaviš pa se lahko kadarkoli.