Se ustrašite, ko slišite besedo “Branding”, brez skrbi branding je eden izmed tistih marketinških izrazov, katerega koncept zmede še tako izkušenega podjetnika. Preverimo torej kaj je branding in kaj zajema.

Brand oziroma blagovna znamka, je lahko ime, slogan, simbol ali nekaj tretjega, kar identificira vaše izdelke ali storitve na trgu in po katerih lahko vas lahko vaše stranke takoj prepoznajo. Na blagovno znamko lahko gledate, kot na širšo idejo, ki jo imajo vaše stranke v mislih, ko si ogledajo vaš produkt ali storitev ter seveda vaše podjetje. Dobro blagovno znamko pa sestavljajo tudi čustva asociirana, ki jih uporabnik oziroma stranka razvije do vaše znamke.

Kaj torej je branding?

Branding je proces pri katerem vaši blagovni znamki damo pomen, prepoznavnost in prisotnost. Pri strategiji brandinga razvijemo načine preko katerega bodo vaše stranke lahko hitro identificirate vašo blagovno znamko na trgu in ji dali prednost pred vašo konkurenco.

Za dober branding pri Mammoth.si skupaj z vami razvijemo dolgoročen načrt za rast vaše blagovne znamke, ki vključuje:

  • Definicija blagovne znamke
  • Pozicija blagovne znamke
  • Identiteta blagovne znamke
  • Oglaševanje in komunikacija blagovne znamke
  • Pakiranje in embalaža izdelkov blagovne znamke
  • Izkušnja potrošnika na prodajnem mestu in na spletu
  • Stik z strankami in podpora
  • Strategija cen in pozicioniranje izdelkov

Oglaševanje in komunikacija

Izjemnega pomena pa je tudi oglaševanje in komunikacija, ki se mora ujemati s celostno grafično podobo podjetja, to je predvsem pomembno na spletu ob poplavi konkurence in drugih objav. Brezglava objava fotografij na družbenih omrežjih ni branding in lahko celo škoduje izgledu vaše blagovne znamke, zato vedno imejte dolgoročen načrt oglaševanja na vseh platformah preko katerih komunicirate z vašimi potencialnimi strankami. Nikakor si ne želite objave, novice ali fotografije, ki vašo blagovno znamko prikazuje v slabi luči.

Pomembno si je zastaviti tudi jasno vizijo pri oglaševanju, bodisi na družbenih omrežjih, iskalnem omrežju ali bolj tradicionalnih medijih, kot sta televizija ali celo v tiskanih medijih. Vedno, ko se vaše podjetje oglašuje uporabite oglase, ki bodo vaše potencialne kupce pritegnili in jih takoj opomnili, da gre za vaše podjetje, še bolj pomembno pa je, da pri oglaševanju dosežete navezanost s stranko.

Celovita grafična podoba

Celovita grafična podoba vašega podjetja na spletu je pri brandingu vaše blagovne znamke ena izmed najbolj pomembnih dejavnikov. Podoba blagovne znamke v največji meri vpliva na prepoznavnost vaše znamke zato je toliko bolj pomembna njen pravilen in načrtovan razvoj. Veliko podjetnikov spregleda dejstvo, da je pri celoviti grafični podobi pomembno ravno to, da je celovita. Nemalokrat se zgodi, da se spletno mesto ne ujema z barvno paleto ali celo embalaža ni oblikovana po smernicah blagovne znamke, stranke tako takšnega podjetja torej ne morejo prepoznati zlahka prepoznavnih simbolov, ki so jedro brandiga pa si tako ne zapomnijo dovolj dolgo, da bi se z njim poistovetili v prihodnje.

Pri Mammoth.si bomo poskrbeli, da bo vaša celostna grafična podoba unikatna ter se bo ujemala na vseh platformah in medijih, za vas oblikujemo logotip, embalažo, vrečke, oglase in še več.

Dober branding ustvari novo prodajo

V kolikor je vaš načrt razvoja blagovne znamke dober in s tem branding, bo se nedvomno povečala tudi vaša prodaja izdelkov ali storitev. Dobro izveden branding generalno gledano pomeni dobro navezanost potrošnika na blagovno znamko ali drugače rečeno ustvari lojalnost potrošnika. Tak potrošnik bo zaradi pripadnosti vaši blagovni znamki vedno raje izbiral vaše izdelke, kot izdelke vaše konkurence. Tudi vstop na trg z novim izdelkom bo tako preprostejši, saj že imate lojalno bazo kupcev, ki bodo zaradi zaupanja v vašo blagovno znamko dali priložnost vašemu novemu izdelku.

Seveda pa ne rabimo poudarjat, da je uspeh tega odvisen od kvalitete vašega izdelka ali storitve. Naj bo branding še tako dober, vaši kupci ne bodo opravili ponovnega nakupa izdelka s katerim niso zadovoljni. Pridobivanje lojalnosti strank je zapleten in dolgoročen postopek, ki potrebuje čas, dober izdelek in jasno vizijo podjetja. Lojalnost potrošnika pa hitreje izgubimo, kot pridobimo.

Brez skrbi z nami je preprosto

Pri Mammoth.si tako poskrbimo za celovit razvoj blagovne znamke pod eno streho, kar omogoča izjemno veliko konsistenco in jasno razvojno pot vaše blagovne znamke. Tako so vsi pripadajoči simboli vaše blagovne znamke vedno jasni in razločni potrošnik pa vaše izdelke prepozna hitro in brez večjih težav. Nikakor ne želite, da se na primer vaša prodajna prisotnost nima celovite zasnove ali da vaši izdelki niso sorazmerno pozicionirani, kar lahko vodi v zmedo med vašimi kupci.

Brez skrbi z nami je postopek brandinga sila preprost, saj poskrbimo za vse spektre razvoja vaše blagovne znamke. Skupaj bomo izdelali jasno vizijo in načrt brandinga, da se boste lahko vi nemoteno posvečali vašemu poslu, mi pa bomo poskrbeli za rast vaše blagovne znamke.

Preverite naše storitve:

Vam je članek všeč? Delite ga z ostalimi:

email

Še več takšnih novic?
Prijavite se na naše brezplačne e-novice, brez skrbi
ne smetimo z e-pošto, odjaviš pa se lahko kadarkoli.
Preberite prednosti prijave na e-Novice tukaj!