Če ste lastnik spletne strani ali spletne trgovine, potem verjetno veste, kako pomembno je vzdrževanje spletnih strani. Vzdrževanje spletnih strani ni samo enkratna naloga, ki jo opravite ob izdelavi ali prenovi spletne strani, ampak je stalni proces, ki zahteva redno skrb in pozornost.

Zakaj je vzdrževanje pomembno?
Vzdrževanje spletnih strani je ključnega pomena za uspeh vsakega spletnega projekta. Na spletno stran lahko gledamo kot na “živ organizem”, ki se mora nenehno prilagajati spremembam na trgu, potrebam uporabnikov in novim tehnologijam. Vzdrževanje spletnih strani obsega več aktivnosti, ki zagotavljajo nemoteno delovanje, varnost, hitrost in svežino spletne strani.
Vzdrževanje spletnih strani je pomembna naložba za vsako podjetje ali organizacijo, ki želi imeti uspešno spletno prisotnost. Vzdrževanje strani lahko opravljate sami ali pa ga prepustite ekipi pri Mammoth.si za brezskrbno spletno poslovanje.

Varnost spletne strani
Spletna stran je lahko tarča hekerjev, ki želijo ukrasti vaše podatke, preusmeriti vaše obiskovalce na druge spletne strani ali okužiti vašo spletno stran z virusi ali zlonamerno kodo.  Spletna varnost je ključnega pomena za zaščito vaše spletne strani pred morebitnimi napadi. Če ne posodabljate svoje spletne strani z najnovejšimi varnostnimi popravki in posodobitvami, tvegate izgubo podatkov, okužbo z virusi ali celo krajo osebnih podatkov vaših obiskovalcev ali kupcev. V primeru vdora v spletno stran, spletno trgovino ali še huje v e-poštni sistem pa resno vpliva tudi na zaupanje potrošnikov in pozitivno mnenje o vaši blagovni znamki. Z rednim vzdrževanjem spletnih strani zagotovite varnost vaše spletne strani in njenih uporabnikov.

Da bi se temu izognili, morate redno posodabljati programsko opremo vaše spletne strani (WordPress, Joomla, Drupal ali drug CMS), nameščati varnostne vtičnike in ustvarjati varnostne kopije. Tako boste zagotovili nemoteno delovanje vaše spletne strani brez izpada ali poškodb.

Brez skrbi, vse stranke, ki gostujejo v omrežju Mammoth.si imajo ne glede na aktiven paket, vsaj 30 dni varnostnih kopij, tudi v primeru, kadar stranka ne zakupi vzdrževanja, saj lahko le tako zagotavljamo kvalitetno in varno storitev.

SEO – Spletna optimizacija
Spletni iskalniki kot je Google ocenjujejo kakovost vaše spletne strani na podlagi različnih dejavnikov, med katerimi so tudi tehnični vidiki kot so hitrost nalaganja, mobilna prilagodljivost, pravilna koda in metapodatki. Če ne vzdržujete svoje spletne strani redno, lahko pride do tehničnih napak ali zastarelih informacij, ki negativno vplivajo na vašo pozicijo v iskalnih rezultatih. Z rednim vzdrževanjem spletnih strani optimizirate svojo spletno stran za iskalnike in povečate svojo vidljivost na spletu, izboljšali uporabniško izkušnjo vaših obiskovalcev in povečali možnosti za konverzijo.

WAF Požarni zid za spletne aplikacije

Vedno sveža vsebina
Spletna vsebina je eden od glavnih razlogov, zakaj ljudje obiščejo vašo spletno stran. Če želite pritegniti in zadržati njihovo pozornost ter jih spodbuditi k nakupu ali povpraševanju o vaših storitvah ali izdelkih, morate imeti svežo, relevantno in kakovostno vsebino na svoji spletni strani. To pomeni redno dodajanje novic, blogov, člankov, slik ali videov ter urejanje obstoječe vsebine glede na aktualne trende ali potrebe trga. Z rednim vzdrževanjem spletnih strani poskrbite za privlačno in informativno vsebino na svoji spletni strani.

Spletna stran ni nekaj statičnega, ampak se mora prilagajati spremembam na trgu, potrebam kupcev in trendom na spletu. Zato morate redno dodajati nove vsebine, popravljati morebitne napake in spreminjati dizajn ali funkcionalnosti vaše spletne strani. Tako boste ohranjali svežino in zanimivost vaše spletne strani ter gradili zaupanje pri svojih obiskovalcih.

Brez skrbi z nami je preprosto

Vzdrževanje spletnih strani lahko opravljate sami ali pa ga prepustite naši ekipi. Če se odločite za samostojno vzdrževanje svoje spletne strani, potrebujete dovolj časa, znanja in orodij za uspešno opravljanje te naloge.

Če pa želite prihraniti čas in denar ter si zagotoviti profesionalno in kakovostno vzdrževanje svoje spletne strani. Naša ekipa bo tako prevzela nadzor nad vašo spletno stranjo in poskrbela za redne posodobitve sistema in vsebine, ter tako zagotovila optimalno delovanje vaše spletne strani ali spletne trgovine.

Preverite naše storitve:

Vam je članek všeč? Delite ga z ostalimi:

email

Še več takšnih novic?
Prijavite se na naše brezplačne e-novice, brez skrbi
ne smetimo z e-pošto, odjaviš pa se lahko kadarkoli.