Mammoth izdeluje spletne strani, spletne trgovine in poslovne aplikacije, ter poskrbi za celovit marketing vašega posla preko spleta. S kreativnimi in izvirnimi rešitvami pa poskrbimo za marketing in promocijo vaše strani ali izdelka na spletu. Naša ekipa pa bo vedno poskrbela za zanesljivo delovanje s vzdrževanjem in rednim posodabljanjem vaše spletne aplikacije.

Mammoth Spletne storitve – David Harl s.p.
Dolga ulica 26, 2204 Miklavž na Dravskem polju

Splošna vprašanja:
info@mammoth.si
(02) 600 14 16

Podpora uporabnikom:
podpora@mammoth.si
080 488 802

068 603 204

info@mammoth.si

Kaj je GDPR in kakšne so spremembe?

Glavne spremembe za posameznike:

Pravica dostopa

Pravica vključuje potrditev, da se osebni podatki v zvezi s posameznikom obdelujejo.

Pravica do popravka

Posamezniki imajo pravico do popravka osebnih podatkov, kadar so ti netočni.

Pravica do izbrisa

Izbris osebnnih podatkov, kadar ne obstaja več upravičen razlog za nadaljnjo obdelavo.

Pravica do prenosljivosti

Podatki, morajo biti dosegljivi za prenos v splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.

Bolj v podrobnosti…

Kaj je GDPR in kakšne so spremembe?

V sodobni družbi je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. Skladno z navedenim sta Evropski parlament in Svet leta 2016 sprejela novo splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov, ki začne veljati s 25. 5. 2018.  Nova splošna uredba velja za vsa podjetja, ki uporabljajo ali kakorkoli obdelujejo osebne podatke državljanov EU. Splošna uredba postavlja enotna pravila za varstvo osebnih podatkov v EU, nekatera vsebinska in postopkovna vprašanja pa bodo v Sloveniji urejena tudi v novem Zakonu o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2).
Po novi uredbi bo posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, moral podati izrecno privolitev v obdelavo osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj, prav tako pa bodo posamezniku predstavljeni nameni, na katere se bo njegova privolitev nanašala.

Kako smo se pri Mammoth.si pripravili na GDPR?

Pri Mammothu smo sprejeli številne ukrepe za varovanje vaših osebnih podatkov, prav tako smo prenovili naše pogoje poslovanja in politiko varovanja osebnih podatkov. Z vašimi osebnimi podatki ravnamo skrbno in v skladno z navedenim bomo vse posameznike povprašali in od njih pridobili jasno soglasje za obdelavo osebnih podatkov, hkrati pa bo seznanjen z vsemi pravicami, ki jih kot posameznik v skladu z novim pravilnikom ima.

Kakšne pravice imajo posamezniki?

  • Lasten nadzor nad svojimi osebnimi podatki,
  • Enostavno spreminjanje svojih osebnih podatkov,
  • Zahteva za popravek,
  • Zahteva za izbris oz. pozabo,
  • Prenos podatkov k drugemu ponudniku,
  • Možnost obveščanja o obdelavah podatkov,
  • Jasno privolitev za kaj podjetje podatke uporablja,
  • Manj nepotrebnega obveščanja.

Še bolj podrobno:
Politika varovanja osebnih podatkov je v celoti dostopna na povezavi:

Varovanje podatkov GDPR

[wp-svg-icons icon=”warning” wrap=”i”]Preberite še:
– Varovanje osebnih podatkov
– Piškotki
– Pogoji poslovanja

[wp-svg-icons icon=”warning” wrap=”i”]Preberite še:
– Varovanje osebnih podatkov
– Piškotki
– Pogoji poslovanja